Blog 2 december 2020

Zoals aangekondigd in onze vorige blog willen we jullie een stukje meenemen in de wereld van Seiko uurwerktechniek. Eerst een stukje geschiedenis:

Van kinds af aan was Kintaro Hattori gebiologeerd door horloges en klokken. Een fascinatie die uitgroeide tot een droom om - ongeacht de obstakels die overwonnen moesten worden - uurwerken voor iedereen toegankelijk te maken. Op 21-jarige leeftijd opende Kintaro in 1881 een kleine winkel voor de verkoop en reparatie van klokken en zakhorloges in Ginza, Tokyo. Zijn motto was: 'Always one step ahead of the rest'. Seiko was de eerste onderneming die vanaf 1969 het kwartshorloge op grote schaal ging produceren en daarmee een ware revolutie ontketende in de productie van polshorloges. Seiko is al jarenlang toongevend in de wereldwijde horloge industrie voor wat betreft innovatie en perfectie.

Hieronder bespreken we 4 uurwerktechnieken welke door Seiko worden toegepast en uiteraard bij TIJD! watches & jewelry worden verkocht:

 

SEIKO AUTOMAAT

Een Seiko Automaat horloge zet arm- en polsbewegingen om in energie. Beweging van het horloge zorgt ervoor dat de hoofdveer van het horloge wordt opgewonden. Deze veer is de energiebron, echter handopwinding is ook mogelijk. Het ontspannen van de veer laat de wijzers draaien. Een voorbeeld van een mooi Seiko automaat uurwerk is uurwerk kalibernummer 4R35,  wanneer deze veer volledig is opgewonden heeft het uurwerk een energiereserve van crica 41 uur. Een automaat uurwerk mag over het algemeen een afwijking hebben van tussen de minus 5 seconden en plus 20 seconden per 24 uur.

 

SEIKO QUARTZ

Bij een Seiko Quartz (batterij) horloge wordt elektriciteit van een batterij naar quartz kristallen gestuurd. Deze quartz kristallen gaan vervolgens trillen waarna deze trillingen worden omgezet in tijdsaanduiding.  Doordat quartz kristallen altijd op zelfde frequentie trillen is een quartz uurwerk extreem nauwkeurig; denk hierbij aan een afwijking van slechts een paar seconden per maand.   Een voorbeeld van een mooi Seiko Quartz uurwerk is kalibernummer 7T92, het Seiko 7T92 kaliber is een analoge Quartz Chronograaf met datumweergave. De stopwatch meet tot maximaal 12 uur in stappen van 1/20 seconde. Tussentijd metingen zijn mogelijk. Alle Quartz horloges van Seiko worden met kwik-vrije batterijen geleverd, een milieuvriendelijke keuze passend binnen Seiko's Clean Energy Concept.

 

SEIKO KINETIC

Een Seiko Kinetic horloge zet arm- en polsbewegingen om in energie. Deze energie wordt opgeslagen in een zeer kleine oplaadbare batterij die vele malen langer meegaat dan conventionele batterijen. Deze oplaadbare batterij zorgt voor de energievoorziening van een zeer accuraat quartz uurwerk. Een voorbeeld van een mooi Seiko Kinetic uurwerk is kalibernummer 5M82, wanneer dit uurwerk volledig is opgeladen heeft het een energiereserve van circa 6 maanden. Het 5M82 kinetic uurwerk heeft een energie reserve indicator die aangeeft hoeveel energie het horloge nog heeft. Ook geeft het horloge een waarschuwing bij het opraken van de energie. Het uurwerk wordt beschermd tegen overladen.

 

SEIKO SOLAR

Een Seiko Solar horloge maakt gebruik van een ultra-efficiënte solar cel die in staat is om uit alle soorten licht, dus niet alleen zonlicht, energie te creëren. Deze energie wordt ook weer opgeslagen in een zeer kleine oplaadbare batterij. Ook hier zorgt deze oplaadbare batterij weer voor de energievoorziening van een zeer accuraat quartz uurwerk. Dit maakt het horloge vrijwel onderhoudsvrij. Een voorbeeld van een mooi Seiko Solar uurwerk is kalibernummer V176, dit kaliber heeft een energiereserve van 6 maanden. Mocht er energietekort dreigen, geeft het horloge een waarschuwing door de secondewijzer in stappen van 2 seconden te laten lopen in plaats van per 1 seconde. Het uurwerk wordt beschermd tegen overladen.  De stopwatch meet tot 60 minuten in stappen van 1/20 seconde. Tussentijd metingen zijn mogelijk.

02 december 2020

Nieuwe collectie Ti Sento Milano

De nieuwste artikelen van Ti Sento Milano's "The Future is in your hands" collectie zijn bij ons binnengekomen.

 

 

 

 

Welke story heeft jouw voorkeur?

 

Malachite lights
Luxe vergulde stukken en dromerige malachietgroene stenen zijn geïnspireerd door de charme van de jaren 70. Een onderdompeling in een weelderige wereld van de art deco-revival uit de jaren 70, opnieuw ontworpen voor hedendaagse magie.

Pijlen zijn het nieuwe iconische symbool van kracht en richting. Ontworpen als hele pijlen of gestileerde pijlveren, spelen hun ontwerpen met geometrieën en kleurcontrasten.
En dan: de ster sieraden. Hun leidende zirkonia-lichten brengen ons dansend onder de nachtelijke hemel.

 

Vintage magic 
Weelderige zwarte onyx en tortoise stenen bezet met een goudlaag verbeelden een uitzonderlijk vintage collectie.

Er is wat luipaardprint toegevoegd voor een vleugje extravagantie. De zwarte onyx is een herinnering om de positieve energie en kracht in ons te voeden. De chunky vintage schakelstukken zijn de protagonisten bij uitstek van deze retro vintage stijl. Hun statement sloten zijn sierlijk geïntegreerd in de ontwerpen die de aandacht trekken met hun gedurfde en elegante karakter.

Deze retro collectie dompelt ons meteen terug in de magie van de jaren 70.

 

Wonders of past and future
Vrouwelijke rosé vergulde stukken en romig parelmoer creëren een zachte en dromerige sfeer. Perfecte en imperfecte geometrieën, zachte en harde vormen herinneren ons aan het zoeken naar harmonie en balans.

Zilveren schakelkettingen, transparant grijs, onregelmatige hangers en verschillende soorten texturen worden afgezwakt door een zeer vrouwelijke en zachte roségouden plating en parelglans. Een pure balans tussen design, hoge kwaliteit en gevoel voor schoonheid.

08 september 2020

Blog 26 mei 2020

Inmiddels is het alweer bijna juni en staat de zomer weer voor de deur.

Het zal dit jaar een heel andere zomer worden dan we gewend zijn; veel mensen zullen hun vakantie in eigen land doorbrengen zoals dat "vroeger" ook vaak het geval was. Over "vroeger" gesproken; in de vorige blog gaf ik al aan dat we jullie mee zouden nemen in het hoe en waarom van onze nieuwe horloge- en sieradenmerken waarin wij afgelopen tijd geïnvesteerd hebben. "Vroeger" werden er veel echte gouden sieraden verkocht zoals oorbellen, kettinkjes met hangertjes en armbandjes. Anno 2020 is goud weer helemaal populair.

Naast de ruime collectie Blush 14krt. gouden sieraden die we al in onze collectie hadden hebben we daar verder op ingespeeld door hier een heuse huiscollectie 14krt. gouden sieraden aan toe te voegen, gepresenteerd in een luxe draaicaroussel. Van eenvoudige subtiele oorknopjes tot kettinkjes met een sterrenbeeld of hartje; we hebben het bijna allemaal op voorraad. Kijk voor de huiscollectie 14krt. goud op onze webshop:

https://www.tijd-venlo.nl/jewelry/goud-collectie-tijd

Ook op horlogegebied is goudkleur weer helemaal populair, bijvoorbeeld in combinatie met een mooie strakke of klassieke look. We hebben hierop ingespeeld door de klassieke en eigentijdse Rosefield dameshorloges in onze collectie op te nemen. Rosefield horloges zijn helemaal geïnspireerd op de esthetiek van wereldsteden New York en Amsterdam.
Kijk voor Rosefield horloges op onze webshop:

https://www.tijd-venlo.nl/watches/rosefield

Volgende blog nemen we jullie een stukje mee in de wereld van Seiko uurwerktechniek.

26 mei 2020

De nieuwe collectie van Buddha to Buddha is binnen! 
Vanaf morgen beschikbaar  in de winkel, vanaf nu ook al in onze webshop te zien.

29 april 2020

Blog 28 april 2020

Het coronavirus zorgt ervoor dat we van het een op andere moment in een bijna onwerkelijke samenleving terecht zijn gekomen; de 1,5 meter-samenleving. Ook in onze winkel was en is dat nog steeds erg wennen; toezien op een maximaal aantal klanten in de winkel, het werken met desinfectie handgel, het plaatsen van een afscheiding, het nog vaker poetsen, het schoonmaken van horloges en juwelen, we zijn er maar druk mee. We zijn echter heel erg blij en dankbaar voor het feit dat jullie ons, ook in deze ongewone tijd, nog steeds weten te vinden.

We hebben afgelopen weken ook nieuwe situaties ervaren die we wellicht in de toekomst willen gaan doorzetten, bijvoorbeeld bezoek aan huis met trouwringen.  Op deze manier kan er bijvoorbeeld in de avonduren in de vertrouwde huiselijke sfeer een keuze worden gemaakt waarbij wij de ringen dus gewoon naar je meenemen!
Enige nadeel van mij persoonlijk op bezoek krijgen, is dat ik veel kan praten waardoor een bezoek langer kan duren dan verwacht 😃.

We hebben nog een belangrijke update:
Na ruim 3 weken hard werken, vaak tot in de late uurtjes, is onze nieuwe website met daaraan gekoppelde webshop dan eindelijk klaar; we zijn trots op het eindresultaat!
De nieuwe website geeft op een duidelijke en eigentijdse manier informatie over TIJD! watches & jewelry. 

Maar wat is nu eigenlijk onze doelstelling met het lanceren van een webshop?
Niet zozeer het genereren van landelijke verkopen maar wél het creëren van een digitale omgeving waarin onze klanten ook vanuit thuis onze producten kunnen bekijken en eventueel bestellen.

In de volgende blog zullen we jullie meenemen in het hoe en waarom van nieuwe horloge- en sieradenmerken die wij in onze collectie van TIJD! watches & jewelry hebben opgenomen.

Voor nu wensen wij jullie een goede gezondheid en veel succes in deze ongewone tijd !

28 april 2020