Nieuws

Op zoek naar een kado?

Zomaar een mooi gebaar? Of binnenkort een jarige die je wil verrassen?
Ondanks de sluiting van winkels na de door de overheid afgekondigde maatregelen kunnen wij je verder helpen!

Zoek je een kado? We vinden het fijn als we je ergens mee kunnen helpen.
Je bestelling pakken we feestelijk voor je in en bezorgen we bij je thuis (binnen een straal van 25km rondom Venlo).
En natuurlijk kun je ons mobiel (06-51609192), mail of sociale media altijd benaderen met vragen.

15 januari 2021

Nieuw in onze webshop! Pig and Hen armbanden 

"In the early 1600’s the Dutch were the leading nation sailing out to unknown parts of the world, with the biggest naval fleet the world had ever seen. With some serious sea legs, they discovered new lands, different ways of life, but also ran into some big obstacles along the way.

To protect themselves against bad luck the men had a tattoo of a pig and a hen on their feet. It was believed it gave the sailors the ability to survive when they had to abandon ship. The sailors felt they would be able to find land, just like the Pig and Hen who were kept in wooden crates and thus floated, and would let the tide bring them home.

Pig & Hen will save your life, even in a tight situation. The bracelets are hand made in Amsterdam; by using authentic shiprope we carry on the Dutch legacy. They are meant to survive a lifetime, are stronger than steel and will age like your wrinkled face".

15 januari 2021

Nieuw in onze webshop! Lacoste horloges en kinderhorloges

Lacoste is het verhaal van een iconisch merk. De oprichter en Franse tennislegende René Lacoste, wiens bijnaam ‘de krokodil’ was, maakte indruk met zijn liefde voor het spel en zijn passie voor innovatie. De elegante en sportieve uitstraling is duidelijk terug te zien in de horlogecollectie van Lacoste.  Op sport geïnspireerde elegantie: de Lacoste stijl.

07 januari 2021

Blog 2 december 2020

Zoals aangekondigd in onze vorige blog willen we jullie een stukje meenemen in de wereld van Seiko uurwerktechniek. Eerst een stukje geschiedenis:

Van kinds af aan was Kintaro Hattori gebiologeerd door horloges en klokken. Een fascinatie die uitgroeide tot een droom om - ongeacht de obstakels die overwonnen moesten worden - uurwerken voor iedereen toegankelijk te maken. Op 21-jarige leeftijd opende Kintaro in 1881 een kleine winkel voor de verkoop en reparatie van klokken en zakhorloges in Ginza, Tokyo. Zijn motto was: 'Always one step ahead of the rest'. Seiko was de eerste onderneming die vanaf 1969 het kwartshorloge op grote schaal ging produceren en daarmee een ware revolutie ontketende in de productie van polshorloges. Seiko is al jarenlang toongevend in de wereldwijde horloge industrie voor wat betreft innovatie en perfectie.

Hieronder bespreken we 4 uurwerktechnieken welke door Seiko worden toegepast en uiteraard bij TIJD! watches & jewelry worden verkocht:

 

SEIKO AUTOMAAT

Een Seiko Automaat horloge zet arm- en polsbewegingen om in energie. Beweging van het horloge zorgt ervoor dat de hoofdveer van het horloge wordt opgewonden. Deze veer is de energiebron, echter handopwinding is ook mogelijk. Het ontspannen van de veer laat de wijzers draaien. Een voorbeeld van een mooi Seiko automaat uurwerk is uurwerk kalibernummer 4R35,  wanneer deze veer volledig is opgewonden heeft het uurwerk een energiereserve van crica 41 uur. Een automaat uurwerk mag over het algemeen een afwijking hebben van tussen de minus 5 seconden en plus 20 seconden per 24 uur.

 

SEIKO QUARTZ

Bij een Seiko Quartz (batterij) horloge wordt elektriciteit van een batterij naar quartz kristallen gestuurd. Deze quartz kristallen gaan vervolgens trillen waarna deze trillingen worden omgezet in tijdsaanduiding.  Doordat quartz kristallen altijd op zelfde frequentie trillen is een quartz uurwerk extreem nauwkeurig; denk hierbij aan een afwijking van slechts een paar seconden per maand.   Een voorbeeld van een mooi Seiko Quartz uurwerk is kalibernummer 7T92, het Seiko 7T92 kaliber is een analoge Quartz Chronograaf met datumweergave. De stopwatch meet tot maximaal 12 uur in stappen van 1/20 seconde. Tussentijd metingen zijn mogelijk. Alle Quartz horloges van Seiko worden met kwik-vrije batterijen geleverd, een milieuvriendelijke keuze passend binnen Seiko's Clean Energy Concept.

 

SEIKO KINETIC

Een Seiko Kinetic horloge zet arm- en polsbewegingen om in energie. Deze energie wordt opgeslagen in een zeer kleine oplaadbare batterij die vele malen langer meegaat dan conventionele batterijen. Deze oplaadbare batterij zorgt voor de energievoorziening van een zeer accuraat quartz uurwerk. Een voorbeeld van een mooi Seiko Kinetic uurwerk is kalibernummer 5M82, wanneer dit uurwerk volledig is opgeladen heeft het een energiereserve van circa 6 maanden. Het 5M82 kinetic uurwerk heeft een energie reserve indicator die aangeeft hoeveel energie het horloge nog heeft. Ook geeft het horloge een waarschuwing bij het opraken van de energie. Het uurwerk wordt beschermd tegen overladen.

 

SEIKO SOLAR

Een Seiko Solar horloge maakt gebruik van een ultra-efficiënte solar cel die in staat is om uit alle soorten licht, dus niet alleen zonlicht, energie te creëren. Deze energie wordt ook weer opgeslagen in een zeer kleine oplaadbare batterij. Ook hier zorgt deze oplaadbare batterij weer voor de energievoorziening van een zeer accuraat quartz uurwerk. Dit maakt het horloge vrijwel onderhoudsvrij. Een voorbeeld van een mooi Seiko Solar uurwerk is kalibernummer V176, dit kaliber heeft een energiereserve van 6 maanden. Mocht er energietekort dreigen, geeft het horloge een waarschuwing door de secondewijzer in stappen van 2 seconden te laten lopen in plaats van per 1 seconde. Het uurwerk wordt beschermd tegen overladen.  De stopwatch meet tot 60 minuten in stappen van 1/20 seconde. Tussentijd metingen zijn mogelijk.

02 december 2020

Top actie in samenwerking met Alliance trouwringen!

1+1 gratis  

En mocht u niet in de gelegenheid zijn ons tijdens de aangepaste openingstijden in de winkel te komen bezoeken dan komen we toch gewoon bij u thuis!

Mail ons op info@tijd-venlo.nl en we nemen contact met u op !

15 april 2020